Spoturile LED sunt una dintre cele mai bune solutii de iluminat pentru spatiile in care este nevoie de o lumina puternica, economica, si care poate fi directionata asa cum se doreste. Unghiul de cadere al luminii, intensitatea, jocul de lumini creaza un efect deosebit in spatiul in care sunt utilizate.

Spoturile LED se pot monta cu usurinta, sunt extrem de versatile si pot fi integrate pe diferite suprafete in cadrul locuintelor, birourilor, in baruri si spatii comerciale, atat la interior, cat si la exterior.Spoturile LED au un design foarte variat, de la spoturi clasice, pana la cele slim si ultraslim, putand fi montate inclusiv in locuri mai putin permisive, avand o adancime limitata.

Nu necesita conditii speciale de folosire, facand fata atat in dormitor si living, cat si in baie sau bucatarie, unde umiditatea si temperaturile variaza foarte mult.

Criterii de clasificare spoturi LED:

  • in functie de forma: spoturi LED rotunde, patrate sau mobile. De cele mai multe ori diametrul unui spot LED este proportional cu puterea lui;
  • dupa temperatura de culoare: spoturi LED cu lumina alba rece, alba natural, alba cald sau 3 in 1;
  • dupa tipul dispersorului: cu dispersor mat, transparent, 3D, cu efect de lupa sau fara dispersor;
  • dupa tipul LED-ului sau dupa functionalitatea lor: spoturi LED slim, downlight, mobile, grila, cu lumina indirecta, COB LED, Power LED sau SMD.

Puterea spoturilor cu LED disponibile, este cuprinsa intre 3W si 30W in functie de modelul ales iar puterea de iluminare va fi proportionala cu consumul lor.

Daca alegeti sa utilizati spoturi LED, va veti bucura de un element de design interior care sa dea un plus spatiului, dar si de o serie de avantaje importante, precum:

  • rezistenta si durata indelungata de viata - de peste 50.000 de ore;
  • economia de energie - spoturile LED consuma de 7-8 ori mai putina energie electrica decat iluminatul clasic cu incandescenta;
  • eficienta ridicata - produc o lumina mult mai puternica si mai apropiata de conceptul de lumina alba ideala;
  • nu emit raze infrarosii si nici ultraviolete, iar lumina nu vibreaza si nu straluceste, nefiind astfel obositoare;
  • sunt foarte prietenoase si cu mediul inconjurator datorita faptului ca nu contin mercur sau alte substante nocive pentru mediu;
  • permit controlul luminii: spoturile LED ofera posibilitatea de a concentra lumina intr-un anumit loc, astfel incat o anumita parte a incaperii sa fie puternic iluminata, iar alta nu, sau se poate scoate in evidenta unicitatea unui obiect printr-o lumina discret pozitionata.